Hoe klinkt "Groen" ?

 Voor een aantal toekomstige bewoners van Nijrees Noord duidelijk anders dan voor anderen. Zo blijkt uit een artikel in de Twentsche Courant Tubantia van 2 augustus 2012. Voor hen zal het geluid van de nabijgelegen spoorlijn de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 55 decibel aanmerkelijk overschrijden.

De oplossing?  Niet bouwen? Meer afstand tot de spoorlijn? Het kan simpeler, papier is geduldig. 

ZIE: Artikel TC Tubantia

 


 

 

Wat u NIET te horen krijgt

over nieuwbouwwijk "Nijgaarde" !!!

Dit voorjaar start de verkoop van de woningen in het project Nijgaarde in Almelo. Nijgaarde wordt gebouwd op de plek van het vroegere tuincentrum Oude Wesselink. In Nijgaarde woon je lekker rustig en heb je toch alle voorzieningen van de stad binnen handbereik.  Maar misschien nog wel het mooiste is de directe nabijheid van het Nijreesbos.Er is veel variatie in het aanbod van woningen. In Nijgaarde vind je mooie woningen die pure kwaliteit uitstralen.

WAT U NIET TE HOREN KRIJGT:

'Nijgaarde' is Nijrees Noord.    Zou die fancy naam in de prijzen van de huizen terug te vinden zijn?

Wijk in het groen.    Om dit bouwplan te kunnen realiseren moest nagenoeg alle groen uit Nijrees Noord wijken.  Hoezo, groen?

In Nijgaarde woon je lekker rustig.    Die rust die er in de oorspronkelijke situatie was, is met de realisatie van dit project verdwenen.

De directe nabijheid van het Nijreesbos.    En de Nijreessingel. En de spoorlijn Almelo-Hengelo.

In Nijgaarde vind je mooie woningen die pure kwaliteit uitstralen.    Door het ontkennen van de oorspronkelijke omgeving, wordt dit de zoveelste dertien in een dozijn woonwijk.


 

 

Wat was...

 

 

 

 

Lente 2011
 

          Groeten uit Nijrees Noord - Weezebeekzone

 

 

 

 

  



  

Pfftt ..... ben blij met deze stichting! Ik wil blijven. Nog veel succes en vastberadenheid!
Lachen

grote boom links achter - 15-02-2011 | 11:06

  

(Reactie op website TCTubantia)

 
 


 

 ◊ Ondergesneeuwd december 2010

 

                                        

                            Zomer 2010

      Groeten uit Nijrees Noord - Weezebeekzone

 

 

 

"De kortste"

"De Stichting Nijreesweg lijkt aan het kortste eind te hebben getrokken. Onlangs kwamen voorstellen van het college van burgemeester en wethouders om aan de weg een nieuwe wijk te realiseren redelijk simpel door de gemeenteraad. Hoe het nu verder gaat, is onduidelijk. De website st-nijreesweg.jouwweb.nl geeft daarover geen uitsluitsel. Wel een aardig plaatje op de site van een aan de buurt beloofd "geluidsscherm met begroeiing" langs de Nijreessingel. Geflitst rijdt wel eens over die singel en weet hoe goed die schermen begroeien...."

 (uit: Geflitst - Twentsche Courant Tubantia  1 juni 2010)

“Tuin vol tegels verstikt de stad” 

Je vraagt je bij het lezen van genoemd artikel (TCT 25.08.07) onwillekeurig af of huizen met tuinen in de toekomst voorbehouden moeten worden aan diegenen die een tuin op z’n waarde weten te schatten en als zodanig willen/kunnen gebruiken. En voor de tuin(groen)haters een woontoren, appartement, bovenwoning…?

Van een andere orde, maar zeker niet minder ingrijpend voor de woonomgeving: het verdwijnen van steeds meer groene “oases”. Stukjes veelal ongerepte grond binnen de bebouwde kom. Graslandjes  – al dan niet met een enkele koe, pony, schapen of ander (klein)vee. Kleine bosjes als domein voor vogels òf avontuurlijke speelplaats voor kinderen. Een natuurlijke uitlaatplek voor hond (en mens…). Een sloot hier en daar. 

Een voorbeeld? De Nijreesweg in Almelo. Eén van de toegangswegen naar het Nijreesbos. Komend vanaf de Bornerbroeksestraat, waan je je gelijk in een bijna landelijke omgeving. Niks strak stratenplan. Niks drempels of verkeersgeleiders. Een natuurlijke wegrand, zonder trottoir, mèt gras, en ja, ook brandnetels. Geen gepolijste tuinen of gemillimeterd gemeentegazon.  Een groene oase voor aan- en omwonenden.

Of dat zo blijft??

Almelo is – met recht – trots op z’n groene hart: kasteel, Kolkje, Gravenallee. Een visitekaartje voor de stad en zijn bezoekers. Toch is dat niet in de eerste plaats bepalend voor het woongenot van de gemiddelde (Almelose) inwoner. Zijn/haar directe woonomgeving is dat wèl. Waarom bijvoorbeeld anders een complete woonwijk in de vorm van een “Waterrijk” uit de grond stampen? (nota bene ten koste van landelijk buitengebied)

Moeten we er met al die bouwdrift niet voor blijven zorgen dat de stad blijft ademen? Dat niet elk stukje “braakliggende” grond tussen de bestaande bebouwing obsessief wordt dichtgebouwd/versteend?

Gun de stad z’n kleine, natuurlijke, avontuurlijke, oases. Want niet alleen de “tuin vol tegels” verstikt de stad. Ook het gebrek aan ruimte en uitzicht dreigt dat te doen. En nee, een woontoren lost dat niet op (…). “Leesbaarheid” van de stad is voor bezoekers, leefbaarheid voor inwoners. 

Vraag het bijvoorbeeld eens aan de oorspronkelijke bewoners van het gebied dat nu als Het Nijrees en Het Kollenveld bekend staat. Die ongevraagd – en zonder te verhuizen – van een landelijk gebied in een nieuwbouwwijk zijn beland. Weg groen, weg uitzicht, lang leve steen en beton.

De vraag moet misschien wel zijn:  wanneer is vol werkelijk vol?     

(en dit geldt uiteraard niet exclusief voor Almelo)  "

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb